Tavuklu Lazanya Tarifi
Tavuklu Lazanya tarifi: Tavuklu Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet Barilla Lazanya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 500 gram tavuk budu
- 2 su bardağı krema
- 1/2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates (büyük boy, rendelenmiş)
Tavuklu Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede tavuk butlarını haşlayın ve haşlandıktan sonra tavukları didikleyin.
- Ayrı bir geniş bir tavada tereyağı ve sıvıyağını kızdırın.
- Küp doğradığınız havuçları üzerine ekleyin ve havuçlar terleyene kadar tavada çevirin. Üzerine sarımsakları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra ayrı bir tencerede haşlayıp, didiklediğiniz tavukları da havuç ve sarımsakların üzerine ekleyin.
- Krema, su, tuz ve karabiberi de ekleyin ve iyice karıştırıp, kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin. Domates rendesini de ekleyin ve bol soslu harcınızı piştikten sonra ocaktan alın.
- Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Lazanya yapraklarının tabana yapışmaması için tavuklu harçtan biraz yayın ve üzerine lazanya yapraklarını dizin.
- Tavuklu harcı lazanya yapraklarının üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinden de bir avuç serpiştirin ve bu şekilde 3 kat çıkın.
- En son üzerini lazanya yaprakları ile kapatın ve tavuklu harcın kalan soslu kısmından lazanya yapraklrının üzerine yayıp bol kaşar peyniri ile üzerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180 derec fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.