Tavuklu Krep Bohça Tarifi
Tavuklu Krep Bohça tarifi: Tavuklu Krep Bohça için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Krep Bohça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Krep Bohça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı garnitür
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 kase kaşar peyniri
Tavuklu Krep Bohça tarifi nasıl yapılır?
- Krep için: 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuzu bir kapta çırpalım.
- İçerisine 1 su bardağı unu dikkatli bir şekilde ekleyip akışkan bir harç elde edelim.
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döktüğümüz krepleri pişirelim.
- İç harıcı için: 200 gram tavuk göğüsünü küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada soteleyelim.
- Ardından soğanları ilave edip pişirmeye devam edelim. Garnitür ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- Krep hamurumuzun ortasına harcımıza koyup bohça şeklinde saralım.
- Kaşar peyniri ile süsleyip 180 C° fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Krep Bohça tarifinin püf noktası nedir?
Krep hamurlarını olabildiğine ince yapın.