Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Krep Bohça Tarifi

Tavuklu Krep Bohça

Tavuklu Krep Bohça Tarifi

Tavuklu Krep Bohça tarifi: Tavuklu Krep Bohça için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Krep Bohça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Krep Bohça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 kase kaşar peyniri

Tavuklu Krep Bohça tarifi nasıl yapılır?

  • Krep için: 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuzu bir kapta çırpalım.
  • İçerisine 1 su bardağı unu dikkatli bir şekilde ekleyip akışkan bir harç elde edelim.
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döktüğümüz krepleri pişirelim.
  • İç harıcı için: 200 gram tavuk göğüsünü küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada soteleyelim.
  • Ardından soğanları ilave edip pişirmeye devam edelim. Garnitür ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  • Krep hamurumuzun ortasına harcımıza koyup bohça şeklinde saralım.
  • Kaşar peyniri ile süsleyip 180 C° fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tavuklu Krep Bohça tarifinin püf noktası nedir?

Krep hamurlarını olabildiğine ince yapın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025