Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye Tarifi
Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye tarifi: Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı Tereyağı
- 1 kutu Krema
- 6 adet derili tavuk kalçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 200 gram ıspanak
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye tarifi nasıl yapılır?
- Geniş tabanlı bir tencereyi orta ateşte ısıtmaya başlayın.
- Tavukları hafifçe tuz ve karabiberle ovun, derileri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin.
- Tavukların yağı çıkıp, derileri kızarana kadar orta ateşte pişirin.
- Tavukları tencereden alıp bir tabağa çıkartın ve bekletin.
- Tencereye ufak küpler halinde doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip hafifçe tuzlayın, yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan soğanların üzerine arpa şehriyeleri ve Sütaş Tereyağı'nı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Arpa şehriyeler hafifçe kavrulduktan sonra üzerlerine hafifçe çıkacak şekilde sıcak su ekleyin ve ocağın altını kısın.
- Ispanakları kalın şeritler halinde doğrayın, karıştırmadan şehriyelerin üzerine serin ve tavukları da ıspanakların üzerine yerleştirin. Tabakta kalan tavuk suyunu da tencereye eklemeyi ihmal etmeyin.
- Arpa şehriyeler suyunu çekip yumuşayınca ocağın altını kapatın, tavukları tekrar servis için başka bir tabağa alın.
- Oda sıcaklığındaki Sütaş Krema'yı şehriyelere ekleyip karıştırın.
- Son olarak limon suyunu da sıkıp karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.