Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası Tarifi
Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası tarifi: Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 adet patlıcan
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet kornişon turşu
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tuz
Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayın ve üstlerine bıçakla birer delik açıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közlenmeleri için yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Patlıcanlar pişerken, tavuğu küçük bir tencereye alın ve üstüne geçecek kadar su koyup yaklaşık 20 dakika haşlayın.
- Tavuk haşlandıktan sonra didikleyin ve bir kenara alın.
- Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp derince bir kaba alın.
- Üstlerine küp küp doğranmış turşuları ekleyin.
- Zeytinyağını küçük bir tencereye alın ve arpa şehriyeleri renkleri dönene dek kavurun, üstlerine geçecek kadar su ilave edin ve suyunu çekene dek pişirin.
- Pişmiş olan arpa şehriyeleri de patlıcanların üstüne ekleyin.
- İnce doğranmış maydanozu da ilave edin ve didiklenmiş olan tavuğu da ekleyin.
- Üstlerine sarımsağı rendeleyin. Yoğurdu ve mayonezi de ekledikten sonra güzelce karıştırın ve bir servis tabağına alıp servis edin.