Tavuklu Klukuşa Tarifi
Tavuklu Klukuşa tarifi: Tavuklu Klukuşa için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Klukuşa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Tavuklu Klukuşa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk Marinasyonu İçin:
- 400 gram tavuk kanat
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
Klukuşa İçin:
- 4 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı un
Tavuklu Klukuşa tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 185 dereceye ayarlayın.
- Tavukları derin bir kaseye alın. Üzerine yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ilave edip karıştırın.
- Marinasyonla birleşen tavuğu yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Ayrı bir derin kasede patates, soğan, su, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve kararbiberi ekleyip karıştırın.
- Son olarak unu ilave edip kek harcı kıvamında bir karışım elde edin.
- Yağlanmış fırın kabının içerisine patatesli karışımı boşaltın ve eşit olarak yayın.
- Marine olmuş tavukları da fırın kabına aralıklarla dizin ve 185 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Tavukların iyice piştiğine emin olduktan sonra fırından çıkarın.
- Oda sıcaklığında ilk sıcaklığı geçmesi için bekletin.
- Dilimleyerek servis edin.