Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Klukuşa Tarifi

Tavuklu Klukuşa

Tavuklu Klukuşa Tarifi

Tavuklu Klukuşa tarifi: Tavuklu Klukuşa için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Klukuşa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Klukuşa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk Marinasyonu İçin:

  • 400 gram tavuk kanat
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Klukuşa İçin:

  • 4 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı un

Tavuklu Klukuşa tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 185 dereceye ayarlayın.
  • Tavukları derin bir kaseye alın. Üzerine yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ilave edip karıştırın.
  • Marinasyonla birleşen tavuğu yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Ayrı bir derin kasede patates, soğan, su, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve kararbiberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak unu ilave edip kek harcı kıvamında bir karışım elde edin.
  • Yağlanmış fırın kabının içerisine patatesli karışımı boşaltın ve eşit olarak yayın.
  • Marine olmuş tavukları da fırın kabına aralıklarla dizin ve 185 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Tavukların iyice piştiğine emin olduktan sonra fırından çıkarın.
  • Oda sıcaklığında ilk sıcaklığı geçmesi için bekletin.
  • Dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025