Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Kış Çorbası Tarifi

Tavuklu Kış Çorbası

Tavuklu Kış Çorbası Tarifi

Tavuklu Kış Çorbası tarifi: Tavuklu Kış Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kış Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Kış Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tavuk but eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1,5 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet limonun suyu
  • 1,5 litre su

Tavuklu Kış Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye yağımızı alalım. Tavuk parçasını atıp arkalı önlü güzelce kızartalım. Salçamızı ekleyip 2 dakika kavuralım. Naneyi ekleyip 1-2 tur karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyelim.
  • Kaynadıktan 10 dakika sonra şehriyeyi koyup 7 ile 10 dakika arası kaynatalım.
  • Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıp servise sunabiliriz. Şifa olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025