Tavuklu Keşkek Tarifi
Tavuklu Keşkek tarifi: Tavuklu Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Keşkek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 4 adet tavuk pirzola
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Keşkek tarifi nasıl yapılır?
- Buğdayı bol suda güzelce yıkayın. Yıkanmış buğdayları düdüklü bir tencereye koyun ve üzerine sadece buğdayların üstünü geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatmadan kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve bu şekilde kapağını kapatıp yarım saat bekletin. Böylece buğdaylar şişip, büyüyecekler.
- Yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açın, yıkadığınız tavukları buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştirin.
- Tuzunu, karabiberini vu suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 40 dakika pişirin.
- Pişirdikten sonra kapağını açın ve tavuk etlerini kemiklerinden ayırın.
- Bir el blenderı yardımıyla buğdayları ve tavukları güzelce çekin. Tamamen homojen bir karışım olmasına özen gösterin.
- Tereyağını, toz kırmızı biber ile birlikte kızdırın ve sıcak keşkeğin üstüne gezdirin.Pul biberle de süsleyerek servis edin.