Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Keşkek Tarifi

Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek Tarifi

Tavuklu Keşkek tarifi: Tavuklu Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Keşkek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram aşurelik buğday (en az 3 saat önceden sıcak suda bekletilmiş)
  • 2 adet tavuk but (kalçalı, haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 litre su (buğdayı pişirmek için)
  • 3 kepçe tavuk suyu

Tavuklu Keşkek tarifi nasıl yapılır?

  • Tercihen 1 gün önceden suda beklemiş buğdayları bir tencereye alın ve üzerine su ekleyip buğdaylar patlayıp yumuşayana kadar pişirin.
  • Buğdaylar suyunu çekince üzerine 3 kepçe daha tavuk suyu ekleyin ve ezilecek kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu esnada buğdaylara hiç kaşık değmemesi gerekiyor.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla kısık ateşte buğdayları yavaş yavaş ezin.
  • Haşlanmış tavukları da ekleyip beraber ezmeye devam edin.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edin. Bu işlem uzun sürecektir. Bu esnada altı tutmaması için ateşi kontrol ederek  pişirin.
  • Tereyağını ayrı bir tavada eritin.
  • Üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve ocaktan alın.
  • Pişen ve iyice macun kıvamına gelen keşkeği servis tabaklarına alın ve üzerine toz biber- tereyağ karışımından döküp servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025