Tavuklu Keşkek Tarifi
Tavuklu Keşkek tarifi: Tavuklu Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Keşkek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram aşurelik buğday (en az 3 saat önceden sıcak suda bekletilmiş)
- 2 adet tavuk but (kalçalı, haşlanmış ve didiklenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 litre su (buğdayı pişirmek için)
- 3 kepçe tavuk suyu
Tavuklu Keşkek tarifi nasıl yapılır?
- Tercihen 1 gün önceden suda beklemiş buğdayları bir tencereye alın ve üzerine su ekleyip buğdaylar patlayıp yumuşayana kadar pişirin.
- Buğdaylar suyunu çekince üzerine 3 kepçe daha tavuk suyu ekleyin ve ezilecek kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu esnada buğdaylara hiç kaşık değmemesi gerekiyor.
- Tahta bir kaşık yardımıyla kısık ateşte buğdayları yavaş yavaş ezin.
- Haşlanmış tavukları da ekleyip beraber ezmeye devam edin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edin. Bu işlem uzun sürecektir. Bu esnada altı tutmaması için ateşi kontrol ederek pişirin.
- Tereyağını ayrı bir tavada eritin.
- Üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve ocaktan alın.
- Pişen ve iyice macun kıvamına gelen keşkeği servis tabaklarına alın ve üzerine toz biber- tereyağ karışımından döküp servis edin.