Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi
Tavuklu Kereviz Salatası tarifi: Tavuklu Kereviz Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kereviz Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Kereviz Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy kereviz
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Kereviz Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü küçük bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açın ve tavuk göğsü yumuşayana kadar haşlayın. Yaklaşık 15 dakika.
- Kerevizin kabuğunu soyun ve derince bir kabın içerisine rendeleyin. Üstüne yoğurdu, mayonezi ve tuzu ekleyin. Ardından da üstüne sarımsağı rendeleyin ve güzelce karıştırın.
- Pişmiş olan tavuk etini alın ve elinizle güzelce didikleyin. Didiklediğiniz tavuk etlerini de hazırladığınız kerevizli karışıma ilave edin.
- Üstüne ince ince doğranmış maydanoz ve kırık ceviz içlerini de ekleyin, güzelce karıştırın ve servis edin.
Tavuklu Kereviz Salatası tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine koyacağınız yoğurt ve sarımsak miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.