Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi
Tavuklu Kereviz Salatası tarifi: Tavuklu Kereviz Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kereviz Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuklu Kereviz Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yarım limon suyu
- 1 adet orta boy tavuk göğsü
- 1 bağ dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 adet kereviz
- 1 adet yeşil elma
Tavuklu Kereviz Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tavuksuyu ve tuz karıştırılır.
- Sonra tavuk göğsü, pul biber, dereotu, dövülmüş ceviz ve tavuk suyu da eklenip spatula ile karıştırılır.
- Rendelediğiniz kerevizlerde eklenir ve iyice birbirine geçene kadar karıştırılır.
- Milföy hamurları merdane ile biraz açılır ve resimdeki gibi cupcake kalıplarına geçirilir. 200 derecede pişirilir.
- Servis tabağına milföy kaplar alınır ve içerisine kereviz salatası konulup elma dilimleri, ceviz ve dereotu ile süslenir. Afiyet olsun.
Tavuklu Kereviz Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizi (kararmaması için) bütün malzemeleri hazırlayıp karıştırdıktan sonra rendeleyin.