Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
Tavuklu Kabak Sandal tarifi: Tavuklu Kabak Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kabak Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Tavuklu Kabak Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kabak
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Kabak Sandal tarifi nasıl yapılır?
- Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye bölünür, içleri çıkarılır ve kızgın yağda kızartılır.
- Orta boy bir tava ocağa konup ısıtılır ve zeytinyağı eklenir. Tavuklar eklenip kavrulur.
- Tavuklar suyunu salıp çekince yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
- Soğanlar kavrulunca diğer malzemeler ve yarım su bardağı su eklenir, pişmeye bırakılır.
- Kızartılan kabaklar fırın tepsisine dizilir. Ortalarına tavuk sote eklenir. Üzerine 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı suda eritilip kabak sandalların üzerine gezdirilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişilir. Üzerine kaşar rendesi serpiştirilir.
- Kaşar eridikten sonra fırından alınıp sıcak servis edilir. Afiyetler olsun!