Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Kabak Sandal Tarifi

Tavuklu Kabak Sandal

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi

Tavuklu Kabak Sandal tarifi: Tavuklu Kabak Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kabak Sandal nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Kabak Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kabak
  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Kabak Sandal tarifi nasıl yapılır?

  • Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye bölünür, içleri çıkarılır ve kızgın yağda kızartılır.
  • Orta boy bir tava ocağa konup ısıtılır ve zeytinyağı eklenir. Tavuklar eklenip kavrulur.
  • Tavuklar suyunu salıp çekince yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
  • Soğanlar kavrulunca diğer malzemeler ve yarım su bardağı su eklenir, pişmeye bırakılır.
  • Kızartılan kabaklar fırın tepsisine dizilir. Ortalarına tavuk sote eklenir. Üzerine 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı suda eritilip kabak sandalların üzerine gezdirilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişilir.  Üzerine kaşar rendesi serpiştirilir.
  • Kaşar eridikten sonra fırından alınıp sıcak servis edilir. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025