Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
Tavuklu Kabak Sandal tarifi: Tavuklu Kabak Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kabak Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Tavuklu Kabak Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 4 adet büyük diş sarımsak
- 6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gram tavuk göğsü
Tavuklu Kabak Sandal tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kabakları yıkayıp, alacalı soyup ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kabakları ortadan ikiye bölüp fırça yardımı ile yağlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yumuşayana kadar pişirin.
- Havuçları, soğanı ve sarımsağı soyup minik minik doğrayın. Tavukları da aynı şekilde minik küpler halinde doğrayın.
- Tavaya yağları ve tavuğu ekleyip soteleyin. Ardından havucu, soğanı ve sarımsağı ekleyin.
- Sotelenen tavuklu harca, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Havuçlar yumuşayınca minik minik doğradığınız maydanozları da ekleyip, 1-2 dakika daha tavada soteleyip ocağın altını kapatın.
- Fırından çıkardığınız kabaklarınızın içini kaşık yardımı ile çıkarın. Tavuklu harç ile doldurup yemeğinizi servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Kabak Sandal tarifinin püf noktası nedir?
Kabakların etli ve büyük olmasına özen gösterin. Fırına giren kabaklar küçüleceği için doldururken zorlanabilirsiniz.
Tavuklu Kabak Sandal tarifi için servis önerisi
Arzu ederseniz, kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip ardından tereyağında pulbiber, nane yakıp dökebilirsiniz. İç harç ile doldurduktan sonra, üzerine arzu ettiğiniz bir peynir rendesi ekleyip 5 dakika daha fırına verebilirsiniz.