Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
Tavuklu Kabak Sandal tarifi: Tavuklu Kabak Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kabak Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuklu Kabak Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy kabak
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı kaynar su
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ Kızartmak için.
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Kabak Sandal tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kabakları yıkayın, ortadan ikiye kesin. İçerisini bir bıçak veya kaşık yardımı ile alarak bir sandal şekli verin.
- Bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızmasını bekleyin. Ardından kabakları koyun ve 1-2 dakika arkalı önlü kızartın.
- Kabakları alın ve uzun cam bir borcamın içerisine koyun. Onlar soğurken harcını pişirmeye başlayın.
- Soğanları yemeklik doğrayın, tavuk göğsünü ise küçük küpler şekilde doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavaya koyun biraz kızdıktan sonra içerisine soğan ve tavukları ekleyerek sotelemeye başlayın.
- 3-4 dakika sonra tavukları kabakların içine paylaştırın.
- Aynı tavada salça, çeşitli baharatlar ve kaynar suyu birleştirin. Salça suya renk verince suyu, biraz kabakların içine biraz da fırın tepsisine boşaltın.
- 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından üzerilerine kaşar dilimleri koyarak 5-10 dakika daha pişirip servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Kabak Sandal tarifi için servis önerisi
Yanında bir tabak pilav ile servis edebilirsiniz.