Tavuklu Kabak Karnıyarık Tarifi
Tavuklu Kabak Karnıyarık tarifi: Tavuklu Kabak Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kabak Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Kabak Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 adet tavuk fileto (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet domates rendesi
- 6 adet kabak (ikiye bölünmüş)
Tavuklu Kabak Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tavukları ekleyin ve arada karıştırarak pişirin. Ardından doğranmış sarımsakları, salçaları ve tuzu ekleyip karıştırın. Domates rendesini de ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
- Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün. İçlerini oyun ve 5 dakika haşlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine kabakları dizin. Tavuklu harcı bir kaşıkla, kabakların oyuklarına yerleştirin. 185 derece fırında 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.