Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Kabak Karnıyarık Tarifi

Tavuklu Kabak Karnıyarık

Tavuklu Kabak Karnıyarık Tarifi

Tavuklu Kabak Karnıyarık tarifi: Tavuklu Kabak Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Kabak Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Kabak Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet tavuk fileto (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet domates rendesi
  • 6 adet kabak (ikiye bölünmüş)

Tavuklu Kabak Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tavukları ekleyin ve arada karıştırarak pişirin. Ardından doğranmış sarımsakları, salçaları ve tuzu ekleyip karıştırın. Domates rendesini de ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
  • Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün. İçlerini oyun ve 5 dakika haşlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine kabakları dizin. Tavuklu harcı bir kaşıkla, kabakların oyuklarına yerleştirin. 185 derece fırında 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025