Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması Tarifi
Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması tarifi: Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy mantar
- 1 adet küçük boy soğan
- 200 gram tavuk göğsü
- 100 gram ıspanak
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
- Tavuk göğsünü küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve soğanlarla birlikte pişirin.
- Ispanakları doğrayarak tavuk ve soğanla birlikte kısa süreli kavurun.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
- Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırparak karışıma ekleyin ve kısa süreli pişirin.
- Saplarını ayıkladığınız mantarların içine karışımdan doldurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Mantar dolmalarının üzerine kaşar peyniri serperek, üzerleri kızarana kadar fırında tutmaya devam edin. Peynirler kızarınca bekletmeden afiyetle tüketin.
Tavuklu Ispanaklı Mantar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Ispanağı kapak kullanmadan pişirirseniz fazla suyun buharlaşmasını sağlamış olursunuz. Ispanaklı harcınıza yumurtaları eklemeden önce fazla suyu bir kaşık yardımıyla alabilirisiniz.