Tavuklu İslim Kebabı Tarifi
Tavuklu İslim Kebabı tarifi: Tavuklu İslim Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu İslim Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuklu İslim Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı domates suyu
- 1 tutam dereotu (kıyılmış)
- 6-7 adet cherry domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu İslim Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta tuzlu su hazırlayın.
- Patlıcanları yıkayıp kabuğunu soymadan uzun dilimler halinde kesin ve tuzlu suda acı suyunu salana kadar bekletin.
- Daha sonra sudan çıkarın, bir peçete yardımıyla patlıcanların suyunu aldıktan sonra zeytinyağı ile tavada kızartın.
- Kızartma yaptığınız tavadaki yağı boşaltıp azıcık bir miktar tavada bırakın ve tavuklarınızı orta boy küpler halinde doğrayıp tavanızda pişirin.
- Tavukların rengi dönünce salçayı ekleyin. Tavuk salça ile iyice bütünleşince domates sosunu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Domates suyunu çekince altını kapatın.
- Ocağınızı kapattıktan sonra dereotunu ekleyip bir tur daha karıştırın.
- Patlıcan dilimlerini artı şeklinde yapıp arasına tavuktan koyun ve kapatıp kürdan ile tutturun.
- Kürdanın başına yeşil biber dilimi ve çeri domates geçirin.
- Malzemeler bitene kadar bu işlemi yapın. Kebapları bir borcama yerleştirin.
- Üzerlerine ve yanlarına biraz daha domates suyu gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.