Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu İslim Kebabı Tarifi

Tavuklu İslim Kebabı

Tavuklu İslim Kebabı Tarifi

Tavuklu İslim Kebabı tarifi: Tavuklu İslim Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu İslim Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu İslim Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 1 tutam dereotu (kıyılmış)
  • 6-7 adet cherry domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu İslim Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kapta tuzlu su hazırlayın.
  • Patlıcanları yıkayıp kabuğunu soymadan uzun dilimler halinde kesin ve tuzlu suda acı suyunu salana kadar bekletin.
  • Daha sonra sudan çıkarın, bir peçete yardımıyla patlıcanların suyunu aldıktan sonra zeytinyağı ile tavada kızartın.
  • Kızartma yaptığınız tavadaki yağı boşaltıp azıcık bir miktar tavada bırakın ve tavuklarınızı orta boy küpler halinde doğrayıp tavanızda pişirin.
  • Tavukların rengi dönünce salçayı ekleyin. Tavuk salça ile iyice bütünleşince domates sosunu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Domates suyunu çekince altını kapatın.
  • Ocağınızı kapattıktan sonra dereotunu ekleyip bir tur daha karıştırın.
  • Patlıcan dilimlerini artı şeklinde yapıp arasına tavuktan koyun ve kapatıp kürdan ile tutturun.
  • Kürdanın başına yeşil biber dilimi ve çeri domates geçirin.
  • Malzemeler bitene kadar bu işlemi yapın. Kebapları bir borcama yerleştirin.
  • Üzerlerine ve yanlarına biraz daha domates suyu gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025