Tavuklu İmam Bayıldı Tarifi
Tavuklu İmam Bayıldı tarifi: Tavuklu İmam Bayıldı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu İmam Bayıldı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu İmam Bayıldı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy patlıcan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yarım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 parça haşlanmış tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya göre)
Tavuklu İmam Bayıldı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları pijama desenli olacak şekilde soyun ve büyüklüğüne göre 3 veya 4'e bölün. Yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları kızgın yağda kızartın.
- Kızarttığınız patlıcanların içlerini kaşık, bıçak vs. yardımıyla çıkartın.(Çıkardığınız bu patlıcanları atmayın mutlaka değerlendirin.)
- İç harcı için; soğanları doğrayın ve zeytinyağında kavurun, dilerseniz salça da ekleyebilirsiniz. Ardından biberleri ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Küçük küçük doğradığınız domatesleri de ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek pişirin.
- Patlıcanların içerisinden çıkardığım fazla ürünü bu aşamada ben sarımsak ile dövdükten sonra iç harcıma ekledim. Dilerseniz siz farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
- Pişen iç harcını patlıcanların içine doldurup üzerlerine tiftiklediğiniz tavuk göğsünü ekleyin.
- Üzeri için; 1 kase sıcak suda 1 tatlı kaşığı salçayı eritin ve biraz zeytinyağı ekleyin,ardından bu karışımı patlıcanların üzerine gezdirip 15 dakika pişirin.
- Pişen patlıcanların üzerine tiftiklenmiş tavuk göğsünü ilave edin.
Tavuklu İmam Bayıldı tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları kızarttıktan sonra fazla yağını alması için havlu kağıdın üzerine koyun.