Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi
Tavuklu Hünkar Beğendi tarifi: Tavuklu Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tavuklu Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ve biberi incecik doğrayın. Domatesleri de yemeklik doğrayın.
- Bir tencereyi ısıtın ve içerisine sıvı yağ, tavuk ile soğanları ekleyin, kapağını kapatın ve orta dereceli ateşte tavuklar suyunu çekip salana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Daha sonra etlerin üzerine biberleri ve domatesleri ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
- Son olarak dilediğiniz baharatları dilediğiniz kadar ekleyip, karıştırın, 3-4 dakika da bu şekilde piştikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmeye alın.
- Beğendi kısmı için; bir tencerede tereyağını eritin, bu aşama da çok kısık ateş kullanın biraz geç eriyebilir ama yanmaması gerek, ardından unu ekleyin ve bir çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kavurmaya başlayın.
- Un kokusu gidip, yerine nişasta kokusu gelince yani yaklaşık 1-2 dakika sonra içerisine soğuk sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu aşama da topaklanma olmaması için hızlı çırpmanız önemli.
- Yoğun bir kıvam aldıktan sonra içerisine patlıcanları ve kaşar peynirini ekleyin. Biraz karıştırıp, karabiber tuz ilave edin.
- Bir servis tabağına beğendiyi alın üzerine ise tavuklar koyun ve servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?
Beğendiyi hazırlarken unun topaklanmamasına dikkat edin ve sütü soğuk bir şekilde ilave edin.