Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi
Tavuklu Garnitürlü Börek tarifi: Tavuklu Garnitürlü Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Garnitürlü Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Garnitürlü Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 2 adet yufka
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam nane
Yufkanın üzerine sürmek için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Servis için:
- 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuklu Garnitürlü Börek tarifi nasıl yapılır?
- Havucu ve patatesi küp küp doğruyoruz daha sonra kaynar suyun içine sırasıyla havuç, bezelye ve patatesi atıp yumuşayana kadar haşlıyoruz ve haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz.
- Diğer bir yandan soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile birlikte soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz ve küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ilave edip tavuklar pişene kadar soteliyoruz.
- Haşlanan havuç, bezelye ve patatesi ekleyip son olarakta üzerine baharatları ekliyoruz ve 2 dakika daha kavuruyoruz.
- Yufkaları açıp önce ikiye, sonra dörde ve son olarak sekiz bölüyoruz toplam 16 parça çıkıyor.
- Bir kabın içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı su koyuyoruz ve kestiğimiz yufkalara sırasıyla önce bu karışımdan fırçayla sürüyoruz.
- Sonra hazırladığımız tavuklu harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyuyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz (yufkaları sararken gevşek sarmalıyız).
- Son olarak böreklerin üzerine artan yağ ve suyla hazırladığımız karışımdan sürüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede fansız ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen börekleri servis etmeden önce bir sos tenceresinde tereyağı, pul biber ve naneyi yağ kızana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.