Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Börek

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Börek tarifi: Tavuklu Garnitürlü Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Garnitürlü Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Garnitürlü Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 2 adet yufka
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam nane

Yufkanın üzerine sürmek için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Servis için:

  • 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuklu Garnitürlü Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Havucu ve patatesi küp küp doğruyoruz daha sonra kaynar suyun içine sırasıyla havuç, bezelye ve patatesi atıp yumuşayana kadar haşlıyoruz ve haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz.
  • Diğer bir yandan soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile birlikte soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz ve küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ilave edip tavuklar pişene kadar soteliyoruz.
  • Haşlanan havuç, bezelye ve patatesi ekleyip son olarakta üzerine baharatları ekliyoruz ve 2 dakika daha kavuruyoruz.
  • Yufkaları açıp önce ikiye, sonra dörde ve son olarak sekiz bölüyoruz toplam 16 parça çıkıyor.
  • Bir kabın içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı su koyuyoruz ve kestiğimiz yufkalara sırasıyla önce bu karışımdan fırçayla sürüyoruz.
  • Sonra hazırladığımız tavuklu harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyuyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz (yufkaları sararken gevşek sarmalıyız).
  • Son olarak böreklerin üzerine artan yağ ve suyla hazırladığımız karışımdan sürüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede fansız ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen börekleri servis etmeden önce bir sos tenceresinde tereyağı, pul biber ve naneyi yağ kızana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025