Tavuklu Fette Tarifi
Tavuklu Fette tarifi: Tavuklu Fette için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Fette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Fette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban İçin:
- 1 adet ramazan pidesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yoğurtlu Sos İçin:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı kimyon
Diğer Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 200 gram haşlanmış tavuk budu (didiklenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Fette tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün haşlayın.
- Tavukları bol suda 1 çay kaşığı tuzla haşlayın.
- Haşlanan tavukları didikleyin.
- Ramazan pidesini küp küp doğrayın.
- Doğradığınız pideleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak tozuyla iyice kavurun.
- Süzme yoğurt, tahin ve kimyonu çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpın.
- Servis kabına baharatlandırdığınız pideyi, haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuğu pidelerin üzerine yerleştirin.
- En son yoğurtlu tahinli sosu dökün ve eritimiş, toz kırmızı biberle baharatlandırılmış tereyağını üzerinde gezdirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Tavuklu Fette tarifinin püf noktası nedir?
Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.