Tavuklu Erişte Tarifi
Tavuklu Erişte tarifi: Tavuklu Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Tavuklu Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket Sade Erişte
- 300 gram tavuk
- 1/2 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet mantar
- 6-7 adet soya filizi
- 1 adet kapya biber
Tavuklu Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk, zencefil, sarımsak ve soğan bir tencerede pişirilir. Tencerenin içinden sebzeler ve tavuk süzülür, suyun içine soya sosu eklenerek 15 dakika kaynatılır.
- Tavuklar didiklenir ve kaynayan sosun içine atılır. Erişteler ayrı bir tencerede hafif yumuşayana kadar (diriliğini kaybettirmeden) pişirilir.
- Kabak, havuç, biber ve mantar jülyen doğranır ve tavada sotelenir. Yarı pişmiş erişte, didiklenmiş tavuk ve sos eklenip erişteler pişene kadar pişirilir.
- Soya filizi eklenir ve tabağa alınır. Afiyet olsun.