Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Erişte Tarifi

Tavuklu Erişte

Tavuklu Erişte Tarifi

Tavuklu Erişte tarifi: Tavuklu Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Erişte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tavuk bonfile
  • 1 su bardağı erişte
  • 3 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 2 yemek sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber

Tavuklu Erişte tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tavada kızdırın ve erişteleri üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Üzerine 1 bardak sıcak su ve tuz ekleyip pilav gibi pişirin.
  • Taze soğanları doğrayın, sarımsakları incecik kıyın, biberleri küp küp kesin.
  • Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Önce biberleri soteleyin, 2 dakika sonra sarımsakları ondan bir dakika sonra da taze soğanları ekleyin.
  • Çok ölmeden sadece yumuşayacak kadar sotelensinler. Ocaktan almadan hemen önce mısırları da ekleyin ve ocaktan alın, tavayı boşaltın.
  • Tavukları ufak ufak kesin.
  • Kalan sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Üzerine tavuk parçalarını ekleyin ve pembelikleri gidene kadar yüksek ateşte soteleyin.
  • Pişen erişte, önceden sotelediğiniz sebzeleri de tavuğun üzerine ekleyin.
  • Tuz ve biberini de koyup 2 dakika kadar  hızlıca soteleyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025