Tavuklu Erişte Tarifi
Tavuklu Erişte tarifi: Tavuklu Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet  tavuk bonfile
 - 1 su bardağı  erişte
 - 3 dal  taze soğan
 - 2 diş  sarımsak
 - 1 adet  kırmızı biber
 - 2 adet  yeşil biber
 - 2 yemek kaşığı  mısır
 - 2 yemek  sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı  tereyağ
 - 1 çay kaşığı  tuz (azaltıp arttırılabilir)
 - 1/2 çay kaşığı  beyaz biber
 
Tavuklu Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tavada kızdırın ve erişteleri üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
 - Üzerine 1 bardak sıcak su ve tuz ekleyip pilav gibi pişirin.
 - Taze soğanları doğrayın, sarımsakları incecik kıyın, biberleri küp küp kesin.
 - Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Önce biberleri soteleyin, 2 dakika sonra sarımsakları ondan bir dakika sonra da taze soğanları ekleyin.
 - Çok ölmeden sadece yumuşayacak kadar sotelensinler. Ocaktan almadan hemen önce mısırları da ekleyin ve ocaktan alın, tavayı boşaltın.
 - Tavukları ufak ufak kesin.
 - Kalan sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Üzerine tavuk parçalarını ekleyin ve pembelikleri gidene kadar yüksek ateşte soteleyin.
 - Pişen erişte, önceden sotelediğiniz sebzeleri de tavuğun üzerine ekleyin.
 - Tuz ve biberini de koyup 2 dakika kadar  hızlıca soteleyin.