Tavuklu Erişte Tarifi
Tavuklu Erişte tarifi: Tavuklu Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk bonfile
- 1 su bardağı erişte
- 3 dal taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı mısır
- 2 yemek sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
Tavuklu Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tavada kızdırın ve erişteleri üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine 1 bardak sıcak su ve tuz ekleyip pilav gibi pişirin.
- Taze soğanları doğrayın, sarımsakları incecik kıyın, biberleri küp küp kesin.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Önce biberleri soteleyin, 2 dakika sonra sarımsakları ondan bir dakika sonra da taze soğanları ekleyin.
- Çok ölmeden sadece yumuşayacak kadar sotelensinler. Ocaktan almadan hemen önce mısırları da ekleyin ve ocaktan alın, tavayı boşaltın.
- Tavukları ufak ufak kesin.
- Kalan sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Üzerine tavuk parçalarını ekleyin ve pembelikleri gidene kadar yüksek ateşte soteleyin.
- Pişen erişte, önceden sotelediğiniz sebzeleri de tavuğun üzerine ekleyin.
- Tuz ve biberini de koyup 2 dakika kadar hızlıca soteleyin.