Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
Tavuklu Dalyan Köfte tarifi: Tavuklu Dalyan Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Dalyan Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 dilim
Tavuklu Dalyan Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tavuk kıyması
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 dilim ekmek içi (ufalanmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
İç harcı için:
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı bezelye
Sosu için:
- 1 adet büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tavuklu Dalyan Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı rendeleyerek suyunu sıkın.
- Sarımsağı ezin ve tüm köfte malzemelerini karıştırarak güzelce yoğurun. İç harcınızı hazırlayana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için; havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri haşlayarak sularını süzün.
- Dinlenen köfte harcınızı, hafifçe yağladığınız pişirme kağıdı üzerine dikdörtgen şeklinde yayın.
- İç harcınızı köfte harcınızın ortasına yerleştirin.
- Köfte harcınızı pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Köftenizi birleşme yeri altta kalacak şekilde kağıt üzerinde yuvarlayarak fırın kabına ya da kek kalıbına yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Sosu için; domatesi rendeleyerek zeytinyağı ile kavurun. Sarımsağı ezerek ya da küçük küçük doğrayarak domateslere ekleyin. Domates ve sarımsak piştikten sonra suyu ve tuzu ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin.
- Rulo halindeki köftenizi dilimledikten sonra üzerine domates sosu gezdirerek afiyetle tüketin.
Tavuklu Dalyan Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Sebzelerinizi haşlarken çok fazla pişirmemeye özen gösterin.