Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Çullama Tarifi

Tavuklu Çullama

Tavuklu Çullama Tarifi

Tavuklu Çullama tarifi: Tavuklu Çullama için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çullama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Çullama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet tavuk but
  • 4 su bardağı un
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 0,5 litre sıvı yağ (kızartmak için)

Tavuklu Çullama tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk butlarını ister düdüklü, ister normal tencerede pişene kadar haşlayın ve ocaktan alın.
  • Tenceredeki tavuk suyundan 2 su bardağı kenara ayırın.
  • Tavukları kemiklerinden ayırıp, ne çok büyük ne de çok didik didik olmayacak şekilde tavukları parçalara ayırın.
  • Derin bir kapta, tavuk suyu ve unu topak kalmayacak şekilde, unu azar azar ekleyerek cıvık bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Baharatları ve tavukları ekleyip, karışımı tekrar karıştırın.
  • Kaşık veya kepçe yardımıyla karışımdan parçalar alıp kızgın yağda kızartın ve sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025