Tavuklu Çullama Tarifi
Tavuklu Çullama tarifi: Tavuklu Çullama için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çullama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Çullama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet tavuk but
- 4 su bardağı un
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 0,5 litre sıvı yağ (kızartmak için)
Tavuklu Çullama tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk butlarını ister düdüklü, ister normal tencerede pişene kadar haşlayın ve ocaktan alın.
- Tenceredeki tavuk suyundan 2 su bardağı kenara ayırın.
- Tavukları kemiklerinden ayırıp, ne çok büyük ne de çok didik didik olmayacak şekilde tavukları parçalara ayırın.
- Derin bir kapta, tavuk suyu ve unu topak kalmayacak şekilde, unu azar azar ekleyerek cıvık bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Baharatları ve tavukları ekleyip, karışımı tekrar karıştırın.
- Kaşık veya kepçe yardımıyla karışımdan parçalar alıp kızgın yağda kızartın ve sıcak servis edin.