Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 4 adet patates
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

Kızartma için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Domates sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Tavuk marinesi için:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavukları kuşbaşı ya da ince şeritler halinde doğrayın.
  • Tavuk marinesi için soğanı rendeleyin bir kapta süt ve zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra baharatları da ekletip karıştın ve tavukları içine alıp tekrar karıştırıp buz dolabına kaldırın (zamanınız varsa sabahtan koyabilirsiniz)
  • Patatesleri ince ince kürdan kalınlığında kesin ve tuzlu suya koyun, 15 dakika kadar suyun içinde bekletin, sonra süzerek temiz bir beze alın biraz kurumasını bekleyin, havlu kağıtla üstünden fazla suyunu alabilirsiniz.
  • Ayçiçeği yağını patates kızartabilecek ısıya kadar getirin, patatesleri kızartın ve çıkartınca havlu kağıt üzerine alıp yağlarının süzülmesini sağlayın.
  • Marine olan tavukları 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tavada pişirin.
  • Domates sos için, tavaya 2 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyin, domates ve salçaları da ekleyip iyice karıştırın, kaynadıktan sonra 2-3 dakika pişirip altını kapatın.
  • Tüm malzemeler hazır olduğunda tabakları hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  • Tabakların en altına kızarmış patatesi koyun ve üzerine 4 çorba kaşığı kadar sarımsaklı yoğurt gezdirin sonra pişirdiğiniz tavuğu eşit şekilde tabaklara dağıtın, tavuğun üzerine domates sosundan 3 çorba kaşığı kadar gezdirin.
  • Tabaklarınız hazır, isterseniz maydanoz serpebilirsiniz,nafiyet olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patatesleri mutlaka tuzlu suda bekletin yoksa istediğiniz çıtırlıkta olmayabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025