Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kızartma için:
- 3 adet patates (kibrit çöpü şeklinde doğranmış )
- 1/2 litre sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Marinasyon için:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı kekik
Sos için:
- 2 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servis için:
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü Jülyen doğrayın. Marine malzemelerini üzerine ilave edin. Karıştırıp dolapta 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
- Küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Rendelenmiş domates ve sarımsağı ilave edin. Salçayı ekleyin ve pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Ara ara karıştırın ve 5 dakika sonra kapatın.
- Patatesleri soyun ve kibrit şeklinde doğrayın. Suda bekletin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz. Ardından suyunu süzün ve bir havluya veya mutfak bezine çıkartıp iyice kurulayın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın. Patateslerinizi kızartın.
- Etleri dolaptan çıkarın, 5-10 dakika oda ısısında kalsın. Pişireceğiniz tavayı ısıtın. Etleri, ısıttığınız tavada pişirin. Yağ ve tereyağını ilave edin. Az baharatı da ekleyin ve çevirerek pişirmeye devam edin.
- Servis tabağına patatesleri alın. Üzerine yoğurt, domates sosu ve tavuk etlerini yerleştirin. İstediğiniz şekilde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.