Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk marine için:

  • 600 gram tavuk
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tutam tuz

Patates için:

  • 2 adet büyük boy patates

Sos için:

  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 diş sarımsak

Yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuklarımızı ince uzun bir şekilde keselim. Tavuklarımızı bir kapta malzemelerle birlikte karıştırıp marine edelim ve 30 dakika bekletelim.
  • Patateslerimizi soyalım ve çıtır olması için ince ince olacak şekilde keselim. Sonrasında patateslerimizi yıkayalım ve soğuk suda biraz bekletelim.
  • İlk önce domates sos yapımıyla başlayalım. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Domateslerimiz bir sos tenceresine alalım tuz, şeker, salça ve sarımsak ekleyelim. 15 dakika kaynatalım.
  • Patatesleri ince ince kesmiştik ve suda bekletmiştik patateslerimizi havluya alalım iyice bir kurulayalım.
  • Patateslerimizi kızgın yağda kızartalım patatesler kızardıktan sonra tuz serpelim ve bir köşeye alalım.
  • Marine ettiğimiz tavukları kızgın tavada çok yakmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Servis aşamasına gelecek olursak ilk önce patateslerimizi tabağımıza bolca koyalım.
  • Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzdan 2 kaşık dökelim.
  • Yoğurdu koyduktan sonra üzerine sosumuzu koyalım eğer sosumuz soğuduysa ısıtalım.
  • Son olarak en üste tavuklarımızı düzenli bir şekilde dizelim. Afiyet olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Servis ederken mutlaka sıcak servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025