Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk marine için:
- 600 gram tavuk
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tutam tuz
Patates için:
Sos için:
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 diş sarımsak
Yoğurt için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklarımızı ince uzun bir şekilde keselim. Tavuklarımızı bir kapta malzemelerle birlikte karıştırıp marine edelim ve 30 dakika bekletelim.
- Patateslerimizi soyalım ve çıtır olması için ince ince olacak şekilde keselim. Sonrasında patateslerimizi yıkayalım ve soğuk suda biraz bekletelim.
- İlk önce domates sos yapımıyla başlayalım. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Domateslerimiz bir sos tenceresine alalım tuz, şeker, salça ve sarımsak ekleyelim. 15 dakika kaynatalım.
- Patatesleri ince ince kesmiştik ve suda bekletmiştik patateslerimizi havluya alalım iyice bir kurulayalım.
- Patateslerimizi kızgın yağda kızartalım patatesler kızardıktan sonra tuz serpelim ve bir köşeye alalım.
- Marine ettiğimiz tavukları kızgın tavada çok yakmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Servis aşamasına gelecek olursak ilk önce patateslerimizi tabağımıza bolca koyalım.
- Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzdan 2 kaşık dökelim.
- Yoğurdu koyduktan sonra üzerine sosumuzu koyalım eğer sosumuz soğuduysa ısıtalım.
- Son olarak en üste tavuklarımızı düzenli bir şekilde dizelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Servis ederken mutlaka sıcak servis edin.