Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çökertme için:

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 3 adet patates

Yoğurt sosu için:

  • 1 paket yoğurt çeşnisi
  • 1 kase yoğurt

Domates sosu için:

  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Etin marinesi için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları jülyen şekilde doğrayıp marine edin ve zamanınız varsa dinlemesi için birkaç saat buzdolabında bekletin.
  • Tavuğu pişireceğiniz tavanızı iyice kızdırın. Tavukları içine koyup mühürleyin ve pişirin.
  • Diğer taraftan patatesleri soyup yıkayın, suyunu peçete ile alın.
  • Patatesleri bol kızgın yağda (ben kızartmaları da zeytinyağı ile yapıyorum.) kızartıp önce kağıt havlu serili bir tabağa alın. Daha sonrada tuz ekleyip servis tabağına alın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağı ve salçayı biraz kavurun. Tuz ve rendelenmiş domatesi ilave edip biraz kaynatın.
  • Yoğurt ile yoğurt çeşnisini karıştırın.
  • Tavukları patateslerin üzerine alın. Salçalı sos ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025