Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çökertme için:
- 1 paket tavuk göğsü
- 3 adet patates
Yoğurt sosu için:
- 1 paket yoğurt çeşnisi
- 1 kase yoğurt
Domates sosu için:
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Etin marinesi için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları jülyen şekilde doğrayıp marine edin ve zamanınız varsa dinlemesi için birkaç saat buzdolabında bekletin.
- Tavuğu pişireceğiniz tavanızı iyice kızdırın. Tavukları içine koyup mühürleyin ve pişirin.
- Diğer taraftan patatesleri soyup yıkayın, suyunu peçete ile alın.
- Patatesleri bol kızgın yağda (ben kızartmaları da zeytinyağı ile yapıyorum.) kızartıp önce kağıt havlu serili bir tabağa alın. Daha sonrada tuz ekleyip servis tabağına alın.
- Ayrı bir tavada zeytinyağı ve salçayı biraz kavurun. Tuz ve rendelenmiş domatesi ilave edip biraz kaynatın.
- Yoğurt ile yoğurt çeşnisini karıştırın.
- Tavukları patateslerin üzerine alın. Salçalı sos ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun.