Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar için:
- 2 parça tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine etmek için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Salça sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
Patates için:
- 3-4 adet patates
- 1,5 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar)
Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Önce tavuğu yıkayıp ince julyen şekilde doğrayın. Marinasyon için gereken malzemeleri tavuk ile karıştırın.
- Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
- Bekleyen tavuğu geniş bir tencerede kızdırdığımız yağın üzerine alın.
- Tavuğu tencerenin tabanına yayın ve hiç karıştırmadan yüksek ısıda altının kızarmasını sağlayın.
- Altı kızarınca karıştırıp diğer taraflarını da kızartın. Çok karıştırmayın tavuk parçalanmasın.
- Tavuklar güzelce kızarınca ocaktan alın.
- Sos için küçük bir tencereye yağ ve salçayı alın. Salçayı biraz soteleyip üzerine suyu ekleyin. Su kaynayınca sosumuz hazır.
- Tavukların sotelendiği sırada patatesleri soyup ince ince kürdan gibi doğrayın. Kızgın yağda kızartın.
- Kızarınca havlu peçete üzerine alın. Orta boy bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
- Servis tabağına önce patates,üzerine sarımsaklı yoğurt, sonra salça sos ve en son tavukları ekleyin. Üzerini maydanoz ile süsleyip Sıcak servis edin. Afiyet olsun.