Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi: Tavuklu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk marinesi için:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı cajun baharatı (yoksa 1 diş sarımsak ezin)
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates kızartması için:

  • 3 adet patates

Salçalı sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • İnce şeritler halinde kestiğimiz tavukları marine malzemelerini ekleyip en az bir saat dinlendiriyoruz. Pişirmeden 20 dakika önce oda sıcaklığını çıkarıp yüksek ateşte tavada soteliyoruz.
  • Çok ince ince kestiğimiz patatesleri buzlu soğuk suda bir saat bekletiyoruz.  Patatesleri süzüp havlu peçetede iyice kuruluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Salçalı sosunu yapmak için tencereye tereyağını koyuyoruz. Yağı eridikten sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz. Domates püresini, suyunu ve baharatlarını ekleyip kaynadıktan sonra sosumuz hazır.
  • Tabağa ilk olarak kızarttığımız patatesleri ekleyip üzerine yoğurdunu döküyoruz.
  • Sotelediğimiz tavukları üzerine koyuyoruz. En son salçalı sosunu ekliyoruz ve maydanoz ile süslüyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patatesin çıtır olması için soğuk suda bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025