Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi
Tavuklu Büryan Pilavı tarifi: Tavuklu Büryan Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Büryan Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Büryan Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk baget
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavukların üzeri için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
Tavuklu Büryan Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bagetleri derilerini sıyırmadan bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın.
- Bu sırada pirincin üzerine sıcak su ekleyerek bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup rendeledikten sonra soğanların üzerine ekleyerek 2-3 dakika pişirin.
- Pirincin suyunu süzüp, güzelce yıkadıktan sonra soğan ve domateslerin üzerine ekleyerek 5 dakika kadar kavurun.
- Üzerine tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın ve cam pişirme kabına alın.
- Tavuğun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak pişirme kabına aldığınız pirinçlerin üzerine ekleyin. Tereyağını da ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yoğurt ve salçayı güzelce karıştırırarak derilerini sıyırdığınız bagetlerin üzerine sürün.
- Sosladığınız bagetleri cam kaba aldığınız pirinçlerin üzerine yerleştirin.
- Fırını 200 dereceye ayralayın ve geniş bir kabın içerisine su doldurarak fırının alt rafına yerleştirin.
- Pilavınızı 200 derecede alt rafta 40 dakika kadar (suyunu çekene kadar) pişirin. Pilavınız dinledikten sonra afiyetle tüketin.
Tavuklu Büryan Pilavı tarifi için servis önerisi
Pilavınızı ince kıyılmış yeşil soğan ile servis edebilirsiniz.