Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi
Tavuklu Buğu Kebabı tarifi: Tavuklu Buğu Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Buğu Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuklu Buğu Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tavuk kalça (kuşbaşı doğranmış )
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı garnitür
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Buğu Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye aldığınız zeytinyağında küp küp doğradığınız soğanları alın ve güzelce kavurun.Ardından tavuk etlerini ekleyin ve 10 dakika kadar bu şekilde kavurun.
- Üstüne salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurduktan sonra üstüne yıkayıp süzdüğünüz konserve garnitürü ekleyin ve güzelce karıştırın. Baharatlarını ve sıcak suyu da ekledikten sonra 6 dakika kadar pişirmeye devam edin.
- Beşamel sosu için bir tencereye tereyağını alın ve unun ekleyip kokusu çıkana dek kavurun.
- Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin ve koyulaşıp kaynayana dek karıştırın.
- Pürüzsüz bir beşamel sos elde edin.Hazırladığınız tavuklu karışımı bir borcama aktarın ve üstüne beşamel sosu dökün.
- En üstüne de kaşar peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin ve üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Ardından sıcak sıcak servis edin.