Tavuklu Buğday Salatası Tarifi
Tavuklu Buğday Salatası tarifi: Tavuklu Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 adet közlenmiş biber
- 5 adet salatalık turşusu
- 1/4 demet dereotu
- 1/2 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı çiğ badem
- 2 yemek kaşığı fındık
Tavuklu Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kasede yoğurtları, mayonezi ve hardalı karıştırın. Karışıma buğdayı ekleyin.
- Közlenmiş biber, salatalık turşusu ve dereotunu ufak parçalar halinde doğrayın.
- Doğradığınız parçaların fazla suyunun gitmesi için bir iki dakika süzgeçte bekletebilirsiniz.
- Doğradığınız malzemeleri yoğurtlu karışıma ekleyip, harmanlayın.
- Tavuğu ufak parçalar halinde doğrayın ya da didikleyin. Badem ve fındıkları da iri parçalar halinde doğrayın.
- Karışımı servis tabağına alın, üzerine tavuk, badem ve fındıkları serpip sunabilirsiniz. Afiyet olsun.