Tavuklu Bostan Kebabı Tarifi
Tavuklu Bostan Kebabı tarifi: Tavuklu Bostan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bostan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Bostan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bostan patlıcanı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet yeşil biber
- 1/2 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Tavuklu Bostan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Bostan patlıcanın orta kısmından bir parmak kalınlığında 4 yuvarlak dilim keselim.
- Kızgın sıvı yağda altını üstünü kızartalım.
- Kalan patlıcanı, soğanı, biberleri, sarımsağı, domatesi ve tavuğu da küp küp doğrayalım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tencereye sırasıyla; soğan, sarımsak, tavuk, tuz, kimyon, salça, biberler ve domatesi ekleyelim.
- Tavuklar pişene kadar kavuralım.
- Kızaran patlıcanları fırın kabına alıp, fırın kabına yarım çay bardağı da kaynar su ekleyelim.
- Patlıcanların üstüne tavuklu harçtan tepeleme dolduralım.
- Üstüne de bir tutam rendelenmiş kaşar peynir ekleyip önceden ısıttığımız 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim, afiyet olsun.
Tavuklu Bostan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanı kızartacağınız yağ iyice kızgın olsun ki patlıcan çok yağ çekip kokmasın.