Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Bostan Kebabı Tarifi

Tavuklu Bostan Kebabı

Tavuklu Bostan Kebabı Tarifi

Tavuklu Bostan Kebabı tarifi: Tavuklu Bostan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bostan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Bostan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bostan patlıcanı
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet yeşil biber
  • 1/2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Tavuklu Bostan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bostan patlıcanın orta kısmından bir parmak kalınlığında 4 yuvarlak dilim keselim.
  • Kızgın sıvı yağda altını üstünü kızartalım.
  • Kalan patlıcanı, soğanı, biberleri, sarımsağı, domatesi ve tavuğu da küp küp doğrayalım.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tencereye sırasıyla; soğan, sarımsak, tavuk, tuz, kimyon, salça, biberler ve domatesi ekleyelim.
  • Tavuklar pişene kadar kavuralım.
  • Kızaran patlıcanları fırın kabına alıp, fırın kabına yarım çay bardağı da kaynar su ekleyelim.
  • Patlıcanların üstüne tavuklu harçtan tepeleme dolduralım.
  • Üstüne de bir tutam rendelenmiş kaşar peynir ekleyip önceden ısıttığımız 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim, afiyet olsun.

Tavuklu Bostan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanı kızartacağınız yağ iyice kızgın olsun ki patlıcan çok yağ çekip kokmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025