Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi

Tavuklu Bohça Kebabı

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi

Tavuklu Bohça Kebabı tarifi: Tavuklu Bohça Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bohça Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Bohça Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 300 gram tavuk göğsü (didiklenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 su bardağı beşamel sos

Tavuklu Bohça Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Ardından süt, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Krep tavasını ısıtın. Isınmış olan tavaya bir kepçe harç dökün ve tüm tavaya yayıp arkalı önlü pişirin.
  • İç harcı hazırlamak için, bir tavaya sıvı yağı ekleyin. Üzerine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurduktan sonra biberleri de ekleyin.
  • Didiklemiş olduğunuz tavukları, tuzu, karabiberi  de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın.
  • Boş bir kaseye pişirmiş olduğunuz kreplerden birini yerleştirin. Üzerine iç harçtan ekleyip kapatın ve ters çevirip fırına dayanıklı bir fırın kabının içerisine yerleştirin.
  • Kreplerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra 180 derece fırında, 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025