Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi
Tavuklu Bohça Kebabı tarifi: Tavuklu Bohça Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bohça Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Bohça Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep İçin:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 300 gram tavuk göğsü (didiklenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 su bardağı beşamel sos
Tavuklu Bohça Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Ardından süt, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Krep tavasını ısıtın. Isınmış olan tavaya bir kepçe harç dökün ve tüm tavaya yayıp arkalı önlü pişirin.
- İç harcı hazırlamak için, bir tavaya sıvı yağı ekleyin. Üzerine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurduktan sonra biberleri de ekleyin.
- Didiklemiş olduğunuz tavukları, tuzu, karabiberi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın.
- Boş bir kaseye pişirmiş olduğunuz kreplerden birini yerleştirin. Üzerine iç harçtan ekleyip kapatın ve ters çevirip fırına dayanıklı bir fırın kabının içerisine yerleştirin.
- Kreplerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra 180 derece fırında, 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.