Tavuklu Biber Dolması Tarifi
Tavuklu Biber Dolması tarifi: Tavuklu Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet dolmalık biber
- 3 adet orta boy patates
- 2 parça tavuk göğsü
- 2 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri ve kapya biberleri yıkayıp küp küp olacak şekilde doğrayın.
- Derin bir kabın içinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz ile biber ve patatesleri karıştırın.
- Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Patatesler ve biberler pişerken tavuğu yıkayıp küp küp doğrayın.
- Ardından tavanıza 1 yemek kaşığı zeytinyağı alıp tavuklarınızı ekleyin, tavukların üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın ve pişirin.
- Tavuklar piştikten sonra üzerine bir çay kaşığı kimyon ve tatlı toz biber ekleyip karıştırın.
- Şimdi de dolmalık biberlerinizin başını kapak olacak şekilde kesin ve içini temizleyip yıkayın.
- Dolmalık biberlerin suyunu havlu kağıt ile kuruladıktan sonra derin bir tencereye zeytinyağı alın.
- Kızdırılmış zeytinyağında dolmalık biberleri ve kestiğiniz kapaklarını hafif yumuşayana kadar kızartın.
- Derin bir kapta tavuğu, fırında pişirdiğiniz patatesi ve biberi karıştırın.
- Baton kalıp fırın tepsinize biberleri yerleştirip içini tavuk harcıyla doldurun.
- Biberlerin kapaklarını kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.