Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı tarifi: Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk katı için:
- 500 gram tavuk (İnce ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Domates sosu için:
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
Ekmek kısmı için:
- 1 adet bayat ekmek (Küp küp doğranmış)
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları bütün malzemeleriyle soteliyoruz. Domates sosumuzu hafif yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ekmeklerimizi tavada hafif zeytinyağı ile kızartıyoruz.
- Sırasıyla ekmekleri tabağa alıp, domates sosu üzerine ekleyip daha sonra tavukları ilave ediyoruz. Yoğurt ve közlenmiş biber ile sunumu tamamlıyoruz.
- Bu malzemelerle 2 kişilik dolu dolu tabaklar çıktı. Artırıp azaltabilirsiniz ya da et ve köfte ile deneyebilirsiniz. Bayat pide ile daha da güzel olacaktır. Afiyet olsun.