Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı tarifi: Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk katı için:

  • 500 gram tavuk (İnce ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Domates sosu için:

  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su

Ekmek kısmı için:

  • 1 adet bayat ekmek (Küp küp doğranmış)

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları bütün malzemeleriyle soteliyoruz. Domates sosumuzu hafif yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ekmeklerimizi tavada hafif zeytinyağı ile kızartıyoruz.
  • Sırasıyla ekmekleri tabağa alıp, domates sosu üzerine ekleyip daha sonra tavukları ilave ediyoruz. Yoğurt ve közlenmiş biber ile sunumu tamamlıyoruz.
  • Bu malzemelerle 2 kişilik dolu dolu tabaklar çıktı. Artırıp azaltabilirsiniz ya da et ve köfte ile deneyebilirsiniz. Bayat pide ile daha da güzel olacaktır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025