Tavuklu Baharatlı Pilav Tarifi
Tavuklu Baharatlı Pilav tarifi: Tavuklu Baharatlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Baharatlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Baharatlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 parça tavuk budu
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 adet tane karabiber
- 2 adet yıldız anason
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuğu pişirmek için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Baharatlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Derin bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı alın ve eritin. Ardından soğanları hafifçe sotelemeye başlayın.
- Ardından pirinçleri ilave edin ve pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavurma işlemine devam edin.
- Tavuk suyu ve su karışımını, baharatlarını ve tuzunu ilave ederek güzelce karıştırın.
- Kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edin. Suyunu çektiğinde ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Tavuklu Baharatlı Pilav tarifi için servis önerisi
Üzerine doğranmış biber serpebilir, nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.