Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

Tavuklu Bademli Pilav

Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

Tavuklu Bademli Pilav tarifi: Tavuklu Bademli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bademli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Bademli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bademli Pilav İçin:

  • 2 adet tavuk but
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 avuç badem

Fırında Tavuk İçin:

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Tavuklu Bademli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Tavuğu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberle iyice ovun ve fırın poşetine bir bardak su ekleyip fırına yerleştirin. 40-45 dakika pişirin.
  • Havuçları uzun uzun rendeleyin. Pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Sıcak suyu kavrulan pirinç ve havuçların üzerine dökün, tuz ve kesme şeker ve bademleri ilave edip kapağını kapatın.
  • Pirinçler iyice şişip, pişince altını kapatıp, temiz bir havlu kağıt veya havlu ile demlenmeye bırakın.
  • Servis tabağının ortasına tavuğu yerleştirin, kenarına pilavı ekleyip, servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Tavuklu Bademli Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçleri 3-4 saat önceden ıslatmak, pirincin içindeki nişastanın pilavın ısısıyla pişereken, lapa olmasını engeller.

Tavuklu Bademli Pilav tarifi için servis önerisi

Dilerseniz yeşilliklerle renklendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025