Tavuklu Bademli Pilav Tarifi
Tavuklu Bademli Pilav tarifi: Tavuklu Bademli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Bademli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Bademli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bademli Pilav İçin:
- 2 adet tavuk but
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 avuç badem
Fırında Tavuk İçin:
- 1 adet bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Tavuklu Bademli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Tavuğu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberle iyice ovun ve fırın poşetine bir bardak su ekleyip fırına yerleştirin. 40-45 dakika pişirin.
- Havuçları uzun uzun rendeleyin. Pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sıcak suyu kavrulan pirinç ve havuçların üzerine dökün, tuz ve kesme şeker ve bademleri ilave edip kapağını kapatın.
- Pirinçler iyice şişip, pişince altını kapatıp, temiz bir havlu kağıt veya havlu ile demlenmeye bırakın.
- Servis tabağının ortasına tavuğu yerleştirin, kenarına pilavı ekleyip, servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Tavuklu Bademli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçleri 3-4 saat önceden ıslatmak, pirincin içindeki nişastanın pilavın ısısıyla pişereken, lapa olmasını engeller.
Tavuklu Bademli Pilav tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yeşilliklerle renklendirebilirsiniz.