Tavuklu Ankara Tava Tarifi
Tavuklu Ankara Tava tarifi: Tavuklu Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Ankara Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet tavuk baget
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekleyip, biraz da tuz ilavesi ile pişmeye bırakın.Tavuklar iyice pişip , yumuşayana dek pişirin.
- Bir yapışmaz tabanlı tavaya aldığınız yağda doğranmış sarımsakları kokusu çıkana dek kavurun ve ardından çekirdeklerini çıkartıp doğradığınız biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyip kavurun.
- Arpa şehriyeyi, baharatları ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
- Haşlanmış tavukları da üstüne dizdikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişirin.
- Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!