Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Ankara Tava Tarifi

Tavuklu Ankara Tava

Tavuklu Ankara Tava Tarifi

Tavuklu Ankara Tava tarifi: Tavuklu Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Ankara Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekleyip, biraz da tuz ilavesi ile pişmeye bırakın.Tavuklar iyice pişip , yumuşayana dek pişirin.
  • Bir yapışmaz tabanlı tavaya aldığınız yağda doğranmış sarımsakları kokusu çıkana dek kavurun ve ardından çekirdeklerini çıkartıp doğradığınız biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyip kavurun.
  • Arpa şehriyeyi, baharatları ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
  • Haşlanmış tavukları da üstüne dizdikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişirin.
  • Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025