Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Yahnisi Tarifi

Tavuk Yahnisi

Tavuk Yahnisi Tarifi

Tavuk Yahnisi tarifi: Tavuk Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Yahnisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk Yahnisi tarifi nasıl yapılır?

  • Çelik bir tencereye zeytinyağını alın ve üstüne ince doğranmış kuru soğanları aldıktan sonra, pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından halka halka doğranmış havuçları ve küp küp doğranmış patatesleri de ekleyin ve biraz kavurup irice doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
  • Hepsini birlikte 5 dakika kadar kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin ve sarımsakları da içine rendeleyin.
  • Üstüne 3 su bardağı sıcak su ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.Bu şekilde patatesler yumuşayana dek yaklaşık 25 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025