Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Tirit Tarifi

Tavuk Tirit

Tavuk Tirit Tarifi

Tavuk Tirit tarifi: Tavuk Tirit için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Tirit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Tirit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet ramazan pidesi
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı nane (arzuya göre)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk Tirit tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü küp küp doğrayarak 2 yemek kaşığını kızdırdığımız yağda tavukları pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişerken bir tabağa fırında 5 dakika ısıttığımız pideleri alıp parça parça doğruyoruz.
  • Pişmeye başlayan tavuğun içine çeşitli baharatlar ekliyoruz.
  • Bu arada geniş bir kasede yoğurdu çırparak kıvamlı bir hale getiriyoruz.
  • Küçük bir cezvede salçayı kızdırarak yine baharatlar ile birazcık yakıyoruz.
  • Tabaktaki pidenin üzerine ilk olarak yoğurdu, daha sonra kızmış yağı döküyoruz. En üste de pişirdiğimiz tavukları döküyoruz. Tiritimiz hazır. Afiyet olsun :)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025