Tavuk Suyuna Çorba Tarifi
Tavuk Suyuna Çorba tarifi: Tavuk Suyuna Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Suyuna Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Suyuna Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1/2 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
- 3,5 su bardağı sıcak su (sevdiğiniz kıvama göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
Tavuk Suyuna Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsü önceden tuzu da eklenerek haşlanıp didiklenir.
- Tavuk suyu kenarda beklemeye alınır.
- Yeşil ve kırmızı biberler temizlendikten sonra enine ince ince doğranır.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur. Tereyağı eridikten sonra 1 su bardağı arpa şehriye eklenir rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Doğradığımız kırmızı ve yeşil biberler eklenir, 2-3 dakika da biberler ile birlikte kavrulur.
- Kenarda beklettiğimiz tavuk suyu yarı yarıya sıcak su ile sulandırlarak (500 ml tavuk suyu, 500 ml sıcak su) çorbaya eklenir.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuklar da çorbaya eklenir (tavuk suyunu yarı yarıya sulandırarak kullandığımız için tuzu kontrol edilmelidir, gerekiyorsa ilave tuz eklenebilir).
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. İçiniz ısınsın.
Tavuk Suyuna Çorba tarifi için servis önerisi
Bu çorbaya karabiber, pul biber ya da limon çok yakışmaktadır. Damak zevkinize göre seçiminizi yapabilirsiniz.