Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Tavuk Suyu Çorbası tarifi: Tavuk Suyu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Suyu Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Suyu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet tavuk budu
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuk Suyu Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- 1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye aktarın. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.
- Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.
- Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.
- Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin.
- Çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.
Tavuk Suyu Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ilave edebilirsiniz.
Tavuk Suyu Çorbası tarifi için servis önerisi
Pul biber yerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilavesiyle çorbayı servis edebilirsiniz.