Tavuk Sote Tarifi
Tavuk Sote tarifi: Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 adet kırmızı biber
- 1 adet doğranmış domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ederek yüksek ateşte soteleyin.
- Pişen tavukların üzerine 1 adet doğranmış soğanı ilave ederek sotelemeye devam edin. 1
- adet doğranmış yeşil biber ve yarım adet doğranmış kapya biberi de ekleyin.
- 1 adet doğranmış domatesi de tavanın içerisine aktarın.
- Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek güzelce karıştırın.
- İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun!
Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk soteyi, yanmaz/yapışmaz tabanlı geniş bir tavada hazırlıyorsanız yağ kullanmayın. Aksi takdirde çok az miktarda (örneğin 1 tatlı kaşığı), yanma derecesi yüksek bir çeşit sıvı yağ kullanın. Sote tavası ve kullandığınız yağı önceden kızdırın. Sote edilen doğranmış kabuksuz domates ve biberler suyunu salacağı için ekstra su kullanmayın. Ocaktan aldığınız soteyi, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlarla tatlandırabilirsiniz.