Tavuk Sote Tarifi
Tavuk Sote tarifi: Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 500 gram tavuk pirzola
- 1 adet patlıcan (közlenecek)
- 3 adet kapya biber (közlenecek)
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk marinesi için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu jülyen ya da kuşbaşı şeklinde doğrayıp terbiyesi için malzemelerle birlikte karıştıralım. En az 2 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
- Patlıcanı ve kapya biberleri tost makinesinde ya da 200 derece fırında 30 dakika közleyelim. Sebzeleri tavuğu doğradığımız gibi doğrayalım.
- Tavuğu tencereye alarak suyunu salıp çekmesini bekleyelim. Daha sonra soğan, sarımsak, tereyağı, patlıcan ve kapya biberleri ekleyerek kavuralım.
- Sosunu da ekleyip pişmeye bırakalım. Tavuklar iyice yumuşadığında ocaktan alalım. Afiyet olsun :)
Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Kapya biber sosu kullanmak isterseniz, kapya biber ve sosundaki su yerine onu kullanabilirsiniz. Tavuk suyunu salıp çekmeden başka bir malzeme eklemeyiniz.