Tavuk Şiş Tarifi
Tavuk Şiş tarifi: Tavuk Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram fileto tavuk göğsü
- 4 adet arpacık soğan
- 1 adet orta boy kırmızı biber
Marinasyonu için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 çay kaşığı toz kişniş
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Servisi için:
Tavuk Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Kemiksiz olarak satın aldığınız fileto tavuk göğsünü tavuk şiş hazırlamak için iri küpler halinde kesin.
- Kabuğunun kolayca soyulabilmesi sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanları halka halka dilimleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin.
- Tavuk şişin marinasyon karışımı için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, yoğurt, toz kişniş, taze çekilmiş tane karabiber ve defne yaprağını tavuk etleriyle birlikte derin bir kapta harmanlayın.
- En az 20 dakika marinasyon karışımında beklettiğiniz tavuk parçalarını, bir tavuk, bir arpacık soğan dilimi, bir kırmızı biber parçası olmak üzere tahta şişlere dizin.
- Baharatlar ve zeytinyağıyla çeşnilenen tavuk şişleri, önceden kızdırdığınız ızgara ya da ızgara izli yağsız tavada yüksek ateşte, aralarda ters çevirerek kızartın.
- Bütün olarak ya da servis tabağına tahta şişlerinden sıyırdığınız tavuk etlerini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Tavuk Şiş tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk şişleri marinasyon karışımında, kapalı bir kapta ve buzdolabında vaktiniz varsa bir gün kadar beklettikten sonra da ızgara ya da ızgara izli döküm tavada kızartabilirsiniz.