Tavuk Şinitzel Tarifi
Tavuk Şinitzel tarifi: Tavuk Şinitzel için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Şinitzel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuk Şinitzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Aromatik tereyağı için:
- 50 gram tereyağı
- 2-3 dal maydanoz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şinitzel için:
- 2 adet tavuk göğsü (incecik dövülmüş)
- 100 gram un (yaklaşık 3/4 Su Bardağı)
- 2 adet yumurta
- 100 gram panko
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
Tavuk Şinitzel tarifi nasıl yapılır?
- Aromatik tereyağı için: Tüm malzemeleri yoğurduktan sonra silindir şekline getirip streçleyin ve buzluğa koyun.
- Şinitzel için: Un, panko ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.
- Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.
- Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonra da pankoya bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.
- Fazla yağı almak için bir kağıt havlu üzerine aktarın.
- Pişirdiğiniz tavukları aromatik tereyağı ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Tavuk Şinitzel tarifinin püf noktası nedir?
Ekstra bir lezzet vermesi için 1 çay kaşığı kadar balık baharatı ekleyebilirsiniz.