Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Şinitzel Tarifi

Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel Tarifi

Tavuk Şinitzel tarifi: Tavuk Şinitzel için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Şinitzel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Şinitzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Aromatik tereyağı için:

  • 50 gram tereyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şinitzel için:

  • 2 adet tavuk göğsü (incecik dövülmüş)
  • 100 gram un (yaklaşık 3/4 Su Bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram panko
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri

Tavuk Şinitzel tarifi nasıl yapılır?

  • Aromatik tereyağı için: Tüm malzemeleri yoğurduktan sonra silindir şekline getirip streçleyin ve buzluğa koyun.
  • Şinitzel için: Un, panko ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.
  • Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.
  • Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonra da pankoya bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.
  • Fazla yağı almak için bir kağıt havlu üzerine aktarın.
  • Pişirdiğiniz tavukları aromatik tereyağı ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tavuk Şinitzel tarifinin püf noktası nedir?

Ekstra bir lezzet vermesi için 1 çay kaşığı kadar balık baharatı ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025