Tavuk Sac Kavurma Tarifi
Tavuk Sac Kavurma tarifi: Tavuk Sac Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Sac Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuk Sac Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 400 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tavuk Sac Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Sacın içerisine sıvı yağ ve doğranmış tavukları alın. Karıştırarak kavurmaya başlayın.
- Tavukların rengi biraz dönünce doğranmış soğanları ekleyin. Kavurma işlemine birkaç dakika daha devam ettikten sonra biberi de ilave edin.
- Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu güzelce çekip tavuk iyice pişince baharatlarını da ekleyin.
- Ardından ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun!