Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Sac Kavurma Tarifi

Tavuk Sac Kavurma

Tavuk Sac Kavurma Tarifi

Tavuk Sac Kavurma tarifi: Tavuk Sac Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Sac Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Sac Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 400 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Tavuk Sac Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Sacın içerisine sıvı yağ ve doğranmış tavukları alın. Karıştırarak kavurmaya başlayın.
  • Tavukların rengi biraz dönünce doğranmış soğanları ekleyin. Kavurma işlemine birkaç dakika daha devam ettikten sonra biberi de ilave edin.
  • Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu güzelce çekip tavuk iyice pişince baharatlarını da ekleyin.
  • Ardından ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025