Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuk Rosto Tarifi

Tavuk Rosto

Tavuk Rosto Tarifi

Tavuk Rosto tarifi: Tavuk Rosto için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Rosto nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuk Rosto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 parça tavuk göğsü (1200 gram)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tavuk Rosto tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini yıkayıp mutfak robotuna atın ve kıyma haline gelene dek çekin.
  • Ardından içine 2 adet yumurtanın sarısını, zeytinyağını, galeta ununu, tız, karabiber ve köriyi ilave edip, tüm malzemeler iyice karışana dek tekrar robotta çekin.
  • Hazırladığınız karışımı derince bir kaba alın.
  • Üzerine bezelyeleri, küp küp doğradığınız sarı ve kırmızı biberleri ilave edin ve güzelce karıştırın, tüm malzemeler eşit şekilde tavuklu karışıma yayılmış olsun.
  • Mısır gevreklerini mutfak robotuna alın ve hafif taneli kalacak şekilde çekin.
  • Çektiğiniz mısır gevreklerinin içine ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız tavuklu karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle rulo şekli verin.
  • Üstüne hazırladığınız maydanozlu mısır gevreği karışımını her yerini kaplayacak şekilde sıvayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Tavuk Rosto tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz mısır gevreği kullanmadan da tarifimizi deneyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025