Tavuk Rosto Tarifi
Tavuk Rosto tarifi: Tavuk Rosto için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Rosto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuk Rosto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 parça tavuk göğsü (1200 gram)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1,5 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 2 su bardağı mısır gevreği
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tavuk Rosto tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini yıkayıp mutfak robotuna atın ve kıyma haline gelene dek çekin.
- Ardından içine 2 adet yumurtanın sarısını, zeytinyağını, galeta ununu, tız, karabiber ve köriyi ilave edip, tüm malzemeler iyice karışana dek tekrar robotta çekin.
- Hazırladığınız karışımı derince bir kaba alın.
- Üzerine bezelyeleri, küp küp doğradığınız sarı ve kırmızı biberleri ilave edin ve güzelce karıştırın, tüm malzemeler eşit şekilde tavuklu karışıma yayılmış olsun.
- Mısır gevreklerini mutfak robotuna alın ve hafif taneli kalacak şekilde çekin.
- Çektiğiniz mısır gevreklerinin içine ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız tavuklu karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle rulo şekli verin.
- Üstüne hazırladığınız maydanozlu mısır gevreği karışımını her yerini kaplayacak şekilde sıvayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
Tavuk Rosto tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz mısır gevreği kullanmadan da tarifimizi deneyebilirsiniz.